Het zeep huisje
Image default
Energie

Zo min mogelijk geld aan energie uitgeven? Dat doe je zó!

Maak jij er ook een sport van om zoveel mogelijk geld te besparen? Ben je daarom op zoek naar mogelijkheden om zo min mogelijk geld aan jouw energie uit te hoeven geven? Dan ben je zeker niet de enige. Meer en meer mensen doen er immers alles aan om zoveel mogelijk geld te besparen op de vaste lasten.

Maar, hoe doe je dat nou? Hoe weet je zo min mogelijk geld aan jouw energie uit te geven? Daarvoor vind je in dit artikel enkele handige tips. Tips waarmee je direct uit de voeten kunt, zodat jij direct vrij veel geld kunt besparen. Geld waar je vervolgens leuke dingen mee kunt gaan doen.

Tip 1: stap over naar een andere energieleverancier

Als je kosten wilt besparen, is het sowieso aan te raden om over te stappen naar een andere energieleverancier. De energieleveranciers doen er namelijk alles aan om nieuwe klanten aan te trekken. Dit doen ze door lage tarieven te hanteren, maar ook door met leuke welkomstcadeaus te strooien. Indien je voor een andere energieleverancier kiest, kun je dus ook nog van een leuk cadeau genieten.

Naar welke energieleverancier je het beste over kunt stappen? Dat moet je zelf zien te achterhalen door een goede vergelijking te maken. Bekijk Essent, bekijk andere energieleveranciers en hak uiteindelijk de knoop door.

Tip 2: verlaag het energieverbruik in jouw woning

Des te minder energie je in jouw woning verbruikt, des te minder geld je aan de energie uit hoeft te geven. Het is dan ook interessant om het energieverbruik in jouw huis zoveel mogelijk te verlagen. Dit doe je onder meer met een slimme thermostaat, met ledverlichting en door op een bewuste manier met huishoudelijke apparaten om te gaan.

Tip 3: kies voor een energiecollectief

Wil je van nóg lagere tarieven genieten? Dat is mogelijk als je je bij een energiecollectief aansluit. Dit is eigenlijk een belangenbehartiger van veel mensen; indien een dergelijke groep zich bij een energieleverancier aan wil sluiten, geeft de leverancier daar uiteraard een flinke korting voor. Daar kun jij ook van gaan profiteren, indien je je bij een energiecollectief aan gaat sluiten.