Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

3 Belangrijke voordelen van schoorsteenveger Den Bosch

Met de schoorsteenveger in Den Bosch haalt u maar liefst 3 voordelen in huis. In het hele land zijn er heel wat huiseigenaren die geregeld genieten van hun open haard of houtkachel om hun huis op kille, koude gure winterdagen warm te houden. Jammer genoeg, zijn er elk jaar ook weer heel wat huiseigenaren die schade ondervinden door een schoorsteenbrand en verwondingen oplopen omdat ze helaas tot op dat moment het belang van het reinigen van de schoorsteen niet inzagen. Ook hier geldt weer: voorkomen is beter dan genezen. Klik hier voor schoorsteenveger Den Bosch.

Schoorsteenveger Den Bosch beperkt het aantal schoorsteenbranden

De schoorsteenveger in Den Bosch helpt mee met het beperken van schoorsteenbranden. Toch zijn het er nog steeds veel te veel. Vandaag de dag zijn er gemiddeld zo’n 9 schoorsteenbranden per dag. Sinds 2003 schommelt het aantal schoorsteenbranden per jaar tussen de 1.500 en 2.000. Het belang van het werk van een schoorsteenveger is dus erg groot.

Zorg voor de veiligheid van uw huis en gezin

Niets is belangrijker dan het veilig houden van uw huis en gezin terwijl u geniet van de open haard of houtkachel in de koelere maanden. Uw schoorsteen is een belangrijk ventilatiesysteem waarmee rook, giftige stoffen en gevaarlijke dampen uit huis kunnen ontsnappen. Een schone schoorsteen betekent een veiligere, efficiëntere haard voor thuis. Elke keer dat u een vuurtje stookt in de open haard of houtkachel ontstaat er roetvorming dat zich vast kan zetten aan het metselwerk van de schoorsteen. Wanneer deze afzetting te dik wordt, ontstaat er al snel een groot risico op een schoorsteenbrand. Periodieke schoorsteenreiniging zou veel van de gemelde huisbranden hebben voorkomen.

Efficiëntere warmte

Ook neemt het rendement van uw open haard af wanneer er extra roetvorming in de schoorsteen optreedt. De extra circulatie van koele lucht vermindert het energierendement, waardoor u meer en vaker hout en andere fossiele brandstoffen moet verbranden om lekker warm te blijven. Ook kleine vogels, knaagdieren en insecten kunnen de schoorsteen verstoppen en daarmee het ontsnappen van giftige dampen tegenhouden. En aangezien de giftige dampen moeite hebben om aan een verstopte schoorsteen te ontsnappen, neemt ook het risico op koolmonoxidevergiftiging toe. De professionele schoorsteenvegers van Hendriks Vegers regelmatig inschakelen zorgt voor een beduidend goede efficiency van uw openhaard of houtkachel.