Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Deurklinken voor huishoudelijk gebruik

Deurgrepen zijn een belangrijk onderdeel van het hang- en sluitwerk van uw binnendeuren. Het design, het materiaal en het gemak van functie en toegankelijkheid zijn een belangrijke factor.

Deurkrukken gebruiken een mechanisch systeem met een schroefas en rappelveer. Ze worden aangebracht aan weerszijden van een deur en maken het openen en sluiten mogelijk.

Er zijn de dag van vandaag verschillende soorten krukken en deurknoppen beschikbaar. Bij deze een overzichtje.

Soorten deurklinken

Deurgrepen worden meestal gebruikt voor voordeuren en winkeldeuren. Ze zijn vaak ook voorzien van een vergrendelingsmechanisme dat inbraak voorkomt.

Deurklinken voor binnendeuren bestaan uit verschillende uitvoeringen en materialen. Zo zijn er deurklinken in inox, aluminium, chrome, tin en messing, maar ook in roest, brons, smeedijzer en nylon.

Retro deurklinken en design deurklinken zijn vandaag de dag ook erg in trek en hun prijzen variëren van €20-€80+ voor een paar.

Overwegingen bij het kopen van deurklinken:

Kwaliteit

De kwaliteit van een deurklink is belangrijk omdat deze regelmatig gebruikt wordt. Kies dus nooit voor goedkope deurklinken want hiervan zou u op termijn wel eens spijt kunnen hebben. Kies steeds voor een kwalitatieve, roestvrijstalen klink. Deze zijn duurzaam en gaan, bij normaal huishoudelijk gebruik, makkelijk zo’n 20-30 jaar mee zonder schade of verkleuring.

Veiligheid

Bij de aankoop van een deurklink voor uw voordeur is veiligheid erg belangrijk. Koop daarom steeds een klink samen met een kwalitatieve veiligheidscilinder. Dit zal het werk van inbrekers al een heel stuk moeilijker maken.

 

Functionaliteit

Naast de kwaliteit en veiligheid is de functionaliteit van een deurklink ook zeer belangrijk. Het mechanisme van de deurklink moet het openen en sluiten van uw deur gemakkelijk maken.

Bovendien vraagt een kwalitatieve (duurdere) deurklink weinig tot geen onderhoud, iets wat bij goedkopere klinken vaak niet het geval is. Goedkopere klinken moet u regelmatig kuisen en behandelen om vroegtijdige slijtage en verkleuring van het ijzer te voorkomen. Dat is iets wat u kan voorkomen door van de eerste keer te kiezen voor een kwalitieve merkklink, bijvoorbeeld van Tonic Line.

Kosten

Een kwalitatieve merkklink kost al snel tussen de 30-70 euro. Uiteraard zijn er ook goedkopere deurklinken online te koop. Voor ieders budget en stijl is er dus wel iets te vinden…