็็Hetzeephuisje

Vloer of wandbekleding kiezen, het is niet iets wat je 1, 2, 3 zomaar doet. Er zijn steeds meer soorten wand- en vloertegels en daarnaast is de nieuwe vorm van vloer bekleden – PVC vloeren – ook steeds populairder. In dit artikel zal kort hulp geboden worden voor de eerste stappen die u kunt ondernemen bij deze beslissing, maar – ik zeg het vast – u moet vroeg of laat toch een expert inschakelen zoals Pand 16 waar u alles kan zien en voelen en waar u advies op maat krijgt.

Wandtegels – Pand 16

Wandtegels kiezen, kunt u dit zelf, of belt u meteen een expert zoals Pand 16? Daar beginnen we mee. Tegels zijn steeds populairder en de tijd dat wandtegels alleen in de badkamer van het huis voorkwamen ligt achter ons. Het is echter verstandig eerst zelf te oriënteren voordat u een expert inschakelt. Hoe doet u dat? Nou, eerst moet u de volgende zaken behandelen:

Ruimte (Wat is de ruimte waar de wandtegels komen? badkamer, slaapkamer etc.)

Vloer (Wat is de vloer nu en houd ik deze? kleur, materiaal etc.)

Thema (Hoe ziet de ruimte er nu uit en wil ik dit zo houden? Pas ik de wandtegels aan?).

Met de beantwoording hiervan kunt u verder. U heeft het algemene beeld geschetst van wat uw doel is en hoe u dit in de basis wilt bereiken. Nu kunt u gaan oriënteren online op wat eventuele oplossingen zijn. Wanneer u deze heeft gevonden op bijvoorbeeld de experts website van Pand 16, kunt u naar een vestiging toe om uw keuze te bevestigen, dan wel om uw opties af te wegen. De input die een expert kan geven, wat afgestemd is op uw situatieschets, kan het verschil maken of u geschikte wandtegels kiest of spijt krijgt van uw keuze.

Vloertegels en PVC Vloeren

Bij het kiezen voor de oplossing voor vloeren is het een soortgelijk proces wat u moet doorlopen. In de eerste plaats moet u dezelfde vragen stellen als hierboven genoemd zijn bij wandtegels. Vervolgens kunt u zich afvragen wat voor u de beste keuze is; vloertegels of een PVC vloer. Elke soort heeft zijn voor en nadelen maar uiteindelijk zult u ook deze moeten zien in een filiaal zoals dat van Pand 16 om uw definitieve keuze te kunnen maken.

Een vloer van vloertegels is altijd van hoge kwaliteit. Deze zijn hard, waardoor ze lang mee gaan en mooi blijven. Daarnaast vinden de meeste mensen dit ook chiquer staan dan PVC vloeren. Het nadeel is echter dat u ook meer betaalt. Daarnaast voelen tegels vaak koud aan en is het voor sommige mensen juist minder prettig dat het zo hard is. Een ander nadeel kan zijn dat het lastig schoon te maken is omdat sommige tegels veel of diepe richels hebben.

PVC vloeren zijn gladder, makkelijk schoon te houden, zachter en dus comfortabeler én warmer. Nadeel hiervan is weer dat het wat goedkoper oogt (en is) en het minder lang meegaat dan tegels.

Nogmaals, vóór u daadwerkelijk een besluit neemt, ga naar een filiaal van Pand 16. Wanneer u dit niet doet kan een tegelvloer of PVC vloer er ineens heel anders uit zien.

 

https://www.pand16.nl/