Het betegelen van uw badkamer met natuursteen of keramische tegels voor op de vloer of op de wanden voegt schoonheid toe aan uw interieur. Of u nu enorm enthousiast bent over het natuurlijke Belgische hardsteen, een keramische vloertegel met een houtlook die de warmte van de natuur naar binnen brengt of een wandtegel die met zijn moderne betonlook een Urban style voor u creëert, met tegels is echt heel veel mogelijk. Slijtvast en door iedereen te onderhouden door regelmatig reinigen met de juiste producten zijn de praktische voordelen, die kennen de meeste mensen inmiddels wel. Ook het toevoegen van een waardevermeerdering aan het onroerend goed door een fraaie tegelvloer in de woonkamer of de gehele benedenverdieping aan te brengen is algemeen bekend. De echte kracht van tegels zit hem echter in de expressie van het materiaal en zijn vele afwerkingsvormen. Het is zelfs mogelijk om kleine badkamers groter te laten lijken door de wijze waarop de tegels zijn toegepast en aangebracht. Voor meer informatie en een aantal tips voor tegels in een kleine badkamer leest u het blog artikel. Zelfs bij natuursteen zijn er bewerkingen aan het tegeloppervlak mogelijk die variaties bieden. Een getrommelde vorm in combinatie met een verouderd uiterlijk, of een gepolijst, gefreesd of gebrand oppervlak, de afwerking van de tegels uit natuursteen is geheel passend te maken met uw smaak en de gekozen stijl van inrichten badkamer, keuken of woonkamer.

Zoveel expressie met wandtegels

Nog beter wordt het met keramische tegels als wandtegels in de badkamer of de keuken. Kleuren en verschillende oppervlakte afwerkingen van de tegel kunnen rijkelijk worden toegevoegd. De vele varianten in afmetingen, mozaïeken, decortegels, plinttegels en tegelstrippen zorgen voor bijna eindeloze opties voor het betgelen van de badkamer, het toilet of de achterwand in de keuken. Met tegels voorzien van een betonlook een industriële stijl creëren die de achterwand van de strakke moderne keuken complementeert of juist met tegelstrips in verschillende maten en kleurtinten een bijzonder speels effect aanbrengen. Zorg dat uw wandtegels waarde toevoegen aan het interieur dat u wilt scheppen, dat kan heel expressief of subtiel zijn maar ook is het mogelijk om zeer gericht op zoek te gaan naar het verkrijgen van een balans.

Sfeer en nog eens sfeer met vloertegels

Ook met de tegels op de vloer zijn de mogelijkheden welhaast eindeloos. Natuurlijk vormt dit een behoorlijke uitdaging voor de binnenhuisarchitect om ook voor ieder interieur het juiste product te vinden en de tegelvloer in het interieur de wauw expressie mee te geven. Industriële omgevingen uit steen en staal kunnen worden afgewerkt met vloertegels met een ruw uiterlijk en een ietwat roestige uitstraling in kleur en afwerking. Maar ook kan er gebruik worden gemaakt van een betonlook tegel die vanuit de stijl bezien ook passend is maar vanuit het resultaat bezien voor een ander gezicht van de ruimte zorgt. Ook mooi om te zien zijn de houtlook vloertegels die voor een bijna tijdloos en natuurlijk warm interieur zorgen. De afmetingen van de houtlook tegels zijn de laatste tijd steeds verder opgerekt en inmiddels kunnen we al van planken spreken, 20x200cm is geen uitzondering meer. Ook mooi is hier de combinatie met verschillende breedtes en een ruwe afwerking die nagenoeg niet meer van echt hout te onderscheiden is. Zoals eerder benoemd blijft echter hierbij de plus van het praktische voordeel van het gemakkelijk reinigen het positieve verschil maken. Voor andere voorbeelden van wat tegels met je interieur kunnen doen leest u het Verrassend Genoeg blog.

Bronnen:

Huurwoningverhuur blog: Tegels in een kleine badkamer

VerrassendGenoeg blog: Tegels in het interieur