Het zeep huisje
Image default
Beauty en verzorging

Wanneer kan het gebruik van fillers aangeraden zijn?

Naarmate we ouder worden is het zo dat er sprake kan zijn van bepaald onregelmatigheden die optreden aan de huid. Om deze onregelmatigheden aan te pakken bestaan er verschillende behandelingen waar voor je zou kunnen kiezen. Eén van deze behandelingen is het gebruik van zogenaamde fillers. In dit geval wordt er een bepaalde stof geïnjecteerd in de huid waardoor er niet alleen een herstel, maar ook een verjonging van de huid kan worden gerealiseerd. Zou jij graag meer willen ontdekken over het gebruik van fillers? Neem dan zeker de onderstaande informatie door!

Waar worden fillers precies voor gebruikt in de praktijk?

Er kan worden vastgesteld dat ongelofelijk veel mensen er vandaag de dag voor kiezen om gebruik te maken van fillers. Het injecteren van bijvoorbeeld het zogenaamde hyaluronzuur kan er dan ook in de praktijk voor zorgen dat onze huid niet alleen haar stevigheid, maar ook een belangrijk deel van haar elasticiteit terug zal krijgen. Naarmate we ouder worden is het zo dat de hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam danig afneemt. Dit zorgt voor het ontstaan van volumeverlies waardoor er ook al snel rimpels kunnen verschijnen. In de praktijk kan deze behandeling ook onder meer een oplossing bieden bij: 

  • Wallen onder de ogen; 

  • Het opvullen van de neus lipplooi; 

  • Het verstrakken van de kaaklijn; 

  • Het verbeteren van het volume voorhoofd/slaap;

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden van zaken waar het gebruik van fillers bij kan helpen. Vaak wordt het injecteren van het hyaluronzuur geprefereerd door mensen die zich bijvoorbeeld nog niet klaar voelen voor het ondergaan van een facelift. In principe zou deze behandeling hiervoor op bepaalde vlakken inderdaad een alternatief kunnen bieden. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat deze effecten zich slechts tijdelijk laat voelen.

Hoelang blijft het effect in de praktijk aanhouden?

Het effect dat wordt gecreëerd met behulp van fillers is meteen zichtbaar. Bovendien blijft het effect aanhouden tot ongeveer negen à twaalf maanden. Hiermee is meteen het enige, kleine nadeel aangehaald waar je rekening mee moet houden. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om een facelift te laten uitvoeren is het effect van de behandeling of ingreep permanent. Dat geldt niet voor het gebruik van fillers. Op het meest optimale effect te kunnen blijven behouden zal de behandeling dan ook regelmatig opnieuw moeten worden uitgevoerd. 

Hoeveel bedragen de kosten voor een behandeling met fillers?

Het mag duidelijk zijn dat een behandeling met fillers in de praktijk heel wat interessante effecten met zich mee zal brengen. Voordat je deze behandeling ondergaat is het evenwel logisch dat je graag ook een goed beeld zal willen hebben van de kosten waar je op dit vlak rekening mee moet houden. Deze kosten worden in de praktijk vooral bepaald door de volgende factoren:

  1. Het type fillers waar gebruik van wordt gemaakt;

  2. De hoeveelheid aan stoffen die ingespoten dienen te worden;

Bovenstaande zorgt ervoor dat een behandeling als deze in de praktijk over een sterk uiteenlopend prijskaartje kan beschikken. Het is dan ook altijd sterk aan te raden om dit eerst even grondig te bespreken met de behandelende arts. Zo weet je precies wat je op financieel vlak kan verwachten.

 

Gerelateerde artikelen

Welke sauna handdoek heb ik nodig?

ACTIEVE INGREDINTEN OM JE HUID TE VERSTEVEREN