Het zeep huisje
Image default
Beauty en verzorging

Veelgestelde vragen (FAQ's) over laserontharing

Voor veel mensen is ongewenste haargroei op het gezicht of lichaam een ​​serieus probleem dat voor veel onzekerheid zorgt. Je hebt misschien al ontharingsbehandelingen gebruikt, je eigen haar laten waxen en jezelf epileren in een poging de haargroei te stoppen, maar niets lijkt te werken. Bij Huidkliniek Amersfoort maakt laserontharing het direct haalbaar om deze ongewenste haargroei blijvend tot een minimum te beperken. Laten we enkele veelgestelde vragen over laserontharing bekijken.

Hoe werkt laserontharing?

Laser ontharen Amersfoort is gebaseerd op geselecteerde fotothermolyse. Dit geeft aan dat licht wordt omgezet in warmte. Het pigment in het haar zet het uitgestraalde laserlicht om in warmte. De stamcellen van de haarzakjes worden op deze manier beschadigd door de warmte die erop wordt overgedragen. Meerdere haarzakjes kunnen tegelijkertijd worden vernietigd door een laserstraal. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is de laser niet schadelijk voor de huid.

Hoeveel procedures zijn nodig?

De groeifase, de overgangsfase en de rustfase zijn de drie fasen van de haargroeicyclus. Voor een optimaal resultaat moet het haar worden behandeld terwijl het nog groeit. Er zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig, elk met een tussenpoos van 5 tot 8 weken. Na elke behandeling groeit er minder haar terug. Waarna de hergroei van het haar lichter en dunner wordt.

Voor wie is laserontharing goed?

Mensen met een lichte tot zeer donkere huidskleur kunnen baat hebben bij een laserontharing procedure. Mensen met donker, dik haar kunnen er vanaf komen door middel van laserontharing. Dit komt omdat dit soort haarkleuren voldoende pigment hebben. Elektrische ontharing wordt gebruikt voor mensen met rood, wit en lichtblond haar. Dit komt omdat ze onvoldoende pigment hebben. Deze methode kan worden gebruikt om haren van elke grootte die hinderlijk zijn te behandelen. Veel soorten overtollig haar, waaronder hirsutisme en hypertrichose, kunnen worden behandeld met laserontharing. Je kunt ook storende lichaamshaar verwijderen, zoals haar op je rug, schouders, dijen of bikinilijn. Ook in een overgangsproces, zoals de verandering van een man naar een vrouw of een vrouw naar een man, wordt laserontharing ook gebruikt als een efficiënte behandeling voor ontharing.