Het zeep huisje
Image default
Beauty en verzorging

Welke sauna handdoek heb ik nodig?

Een dagje naar de sauna is niet alleen heel erg ontspannend, uit vele onderzoeken is ook gebleken dat de sauna vele voordelen biedt en erg gezond is voor je lichaam. Het is daarom ook helemaal niet zo vreemd dat er tal van spa hotels, wellness resorts en zelfs eigen huisjes met een eigen sauna te boeken zijn over de hele wereld. Breng je een bezoek aan de sauna, dan wordt er in veel gevallen aangeraden om een sauna handdoek mee te nemen. Hierdoor wordt je dagje weg net even wat fijner en je kun je na een bezoek afdrogen met een zijdezachte handdoek. Maar welke sauna handdoek heb je nu precies nodig? Je leest het hier.

 

Let op het formaat van de sauna handdoek

Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten, is het formaat van de sauna handdoek. Je kunt jezelf hierdoor helemaal wikkelen in de handdoek en het is ook net even wat hygiënischer. Over het algemeen zit je met een model van twee meter altijd goed. Zoek je juist naar een sauna handdoek voor de kids of ben je zelf niet zo lang? Dan kun je natuurlijk altijd voor een kleiner exemplaar gaan.

Zorg voor een sauna handdoek dat gemaakt is van een fijn materiaal

Breng je een bezoek aan de sauna, dan is een handdoek die gemaakt is van bamboe badstof een erg slimme keuze. Niet alleen voet het materiaal erg zacht aan (zelfs na vele wasbeurten) het materiaal staat er ook nog eens bekend om dat vocht erg snel op kan worden genomen. Ook staat de stof bekend om de hypoallergene en antibacteriële werking. Daarnaast is bamboe ook nog eens beter voor het milieu vergeleken met een handdoek die van katoen moet worden gemaakt.

Kies voor een sauna handdoek met of zonder sluiting

Tijdens een bezoek aan de sauna staat relaxen altijd centraal. Je wilt je dan natuurlijk niet druk maken over het feit dat je sauna handdoek af aan het zakken is als je van of naar de sauna loopt. Voor dit probleem biedt een sauna kilt de ideale uitkomst. Je kunt deze variant eenvoudig en snel vastmaken met handige knoopjes. Ben je bij de sauna aangekomen, dan maak je de knoopjes binnen no-time los en kun je een superfijne handdoek gebruiken. Daarnaast heb je ook de keuze uit een handdoek met een klittenbandsluiting.

Kijk vor meer informatie op de website van Xziir.nl

https://xziir.nl/nl/