Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Aluminium kozijnen en hun voordelen

Aluminium kozijnen zijn bekend vanwege hun slanke profiel, hun duurzaamheid, smalle zichtlijnen en het feit dat ze slechts weinig onderhoud vragen. Aluminium kozijnen hebben een lange weg afgelegd sinds de oudere stijlen van de jaren ‘7 en ’80. Tegenwoordig zijn aluminium kozijnen licht van gewicht, maar toch enorm sterk. Aluminium ramen en deuren kunnen worden toegepast in een breed scala van combinaties. Doordat de kozijnen zo smal zijn, wordt de focus vooral gelegd op het glas. Waardoor er een prachtig zicht op de tuin zich voor je ogen ontvouwt. Aluminium kozijnen van Schipper Ede zorgen voor extra veiligheid en een goede isolatie in je woning of bedrijfsgebouw.

Er zijn talloze overige redenen waarom je zou moeten kiezen voor aluminium kozijnen van Schipper Ede. Hieronder ga ik wat dieper in op vier voordelen.

Slank

Door de sterkte van aluminium, is er minder materiaal nodig voor de kozijnen om het glas op zijn plaats te houden. Hierdoor zijn smallere frame profielen mogelijk voor ontwerpen die slanke lijnen hebben zodat een meer gestroomlijnde algehele esthetiek ontstaat. De sterkte van het aluminium maakt het ook mogelijk om veel grotere ramen en deuren te maken, waardoor het glasoppervlak te maximaliseren is om het best mogelijke buitencontact kan worden gerealiseerd. Door de toepassing van de slanke profielen van aluminium kozijnen vervagen de lijnen tussen de binnen- en de buitenruimtes.

Robuust, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden

Aluminium kozijnen worden geroemd om hun robuuste eigenschappen, vooral wanneer het wordt blootgesteld aan de elementen. Dat maakt aluminium een materiaal dat bijzonder geschikt is voor het Nederlandse klimaat omdat het uitzonderlijk goed tegen vocht, regen en zonlicht kan. Het zal niet vervormen, barsten, verkleuren, rotten of roesten. Bovendien is er vrijwel geen onderhoud nodig behalve regelmatige reiniging om ze er zo goed als nieuw uit te laten zien. Aluminium is ook brandwerend, wat extra veiligheid biedt.

Schipper Ede

Aluminium kozijnen zorgen voor warmere, minder vochtige woningen en lagere energierekeningen. Aluminium is ook recyclebaar, wat de totale voetafdruk van aluminium ramen en deuren aanzienlijk vermindert. Voor het recyclen van aluminium is slechts 5% van het oorspronkelijke energieverbruik nodig.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op met Schipper Ede Schuifpuien en Kozijnen om de vele mogelijkheden te bespreken.