็็Hetzeephuisje

Kleuren spelen niet een hele belangrijke rol in ons dagelijks leven maar ook in ons interieur. Kleuren bepalen namelijk voor een groot deel of we iets mooi vinden of niet, maar hebben ook  invloed op hoe wij ons voelen. Onbewust worden we erdoor beïnvloed. Ga maar eens na hoe een ruimte aanvoelt zonder dat je erbij nadenkt. Een donkere ruimte kan je sober doen voelen en een heel witte ruimte voelt vaak kil aan. Meer informatie via de blog woningsblogs.nl

Kleuren beïnvloeden een interieur

Zoals hierboven beschreven kan een interieur kil en sober aanvoelen door bepaald kleurgebruik. Kleur kan dus een ruimte voelbaar beïnvloeden. Ook optisch kan een ruimte beïnvloed worden door kleur. Door bepaalde kleuren op een bepaalde manier toe te passen in je interieur kun je een ruimte groter of juist kleiner laten lijken. De kleuren houden je brein dan een beetje voor de gek. Ook kun je met het gebruik van kleur ervoor zorgen dat afzonderlijke elementen in je interieur een geheel gaan vormen.

Je interieur zegt iets over je karakter

De keuzes die je maakt bij de inrichting van je interieur zegt veel over je karakter. Dit geldt niet alleen voor de stijl die je kiest maar vooral voor de kleuren die je gebruikt. Warme kleuren zoals rood, geel en oranje zijn energieke kleuren terwijl kleuren als blauw en groen juist kalmerend werken. Voor een slaapkamer kun je dus beter blauw gebruiken terwijl je in een kinderspeelkamer prima kleuren als rood, geel en oranje kunt toepassen. Zorg er wel altijd voor dat de kleuren in balans zijn. Een overdaad aan een bepaalde kleur is vaak te heftig. Gebruik ook altijd felle kleuren in combinatie met neutrale kleuren zodat alles in evenwicht is zoals je dat ook in je karakter zou willen hebben. Omdat kleuren heel persoonlijk zijn en echt iets doen met je gevoel kan het heel lastig zijn om een kleur uit te kiezen. Begin dan eerst met kleine accessoires in een bepaalde kleur. Mocht dit nou zo goed bevallen pas de kleur dan verder toe op grotere items of een wand. Zo kun je experimenteren met kleuren totdat je precies vindt wat bij jouw karakter past en waar jij je lekker bij voelt.