Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

De sierpoort in het algemeen

De sierpoort is een poort die voornamelijk gebruikt wordt om een doorgang te creëert in een sierhekwerk of ander soort hekwerk. Dit geeft de mogelijkheid om je tuin volledig af te sluiten maar dat je toch nog weg kan. Een sierpoort is in veel verschillende maten en mogelijkheden verkrijgbaar. In dit artikel lees je alles over een sierpoort en weet je of dit iets voor jouw tuin of terrein is.

 

Soorten sierpoorten

Op het gebied van sierpoorten zijn er drie verschillende opties: de looppoort, draaipoort en schuifpoort. Een looppoort is eigenlijk gewoon een deur of deurtje in de schutting of het hekwerk. Een draaipoort en schuifpoort bestaan uit een of twee deuren. Bij een draaipoort draaien deze naar binnen of buiten open en bij een schuifpoort schuiven de deuren naar de zijkant weg. Door het schuiven heeft de schuifpoort minder ruimte om de poort heen nodig. Dit is handig wanneer er een auto wordt geparkeerd achter de poort.

 

Gebruikte materialen bij sierpoorten

Het meest gebruikte materiaal bij sierpoorten is ijzer. Omdat ijzer roestgevoelig is wordt het altijd verzinkt zodat het beschermd is tegen roest. Het verzinken geeft een zilvergrijze kleur aan het hekwerk, dit is niet altijd gewenst en daarom kan het ook gepoedercoat worden. Hier wordt een speciale poederverf voor gebruikt. Zodra dit is aangebracht wordt het gebakken zodat de verf goed vast zit aan het metaal.

 

Tegenwoordig zie je ook steeds meer hout gebruikt worden, vaak in combinatie met het verzinkte ijzer. Dit geeft weer een totaal andere uitstraling aan de poort.

 

Beveiliging door een sierpoort

Een sierpoort zorgt ervoor dat je terrein of tuin afgesloten is voor onbevoegden. Hierdoor voel je je veiliger in je huis en ga je ook met een gerust hart weg van huis. Om het nog veiliger te maken kan je ervoor kiezen om een camerasysteem op te hangen die continue de poort in de gaten houdt. Ook kan je ervoor kiezen om een intercom te plaatsen. Hiermee weet je altijd wie er voor je deur staat voor je hem of haar binnenlaat.