Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Een fijne badkamer met een gietvloer

Wanneer je een keuze gaat maken voor de vloer in je interieur, maak je vaak een keuze tussen tapijt, laminaat of een echte houten vloer. Voor de badkamer is er echter vaak geen twijfel mogelijk: tegels. Toch is er ook nog een andere vloerkeuze mogelijk, namelijk een gietvloer. Dat een gietvloer een ideale mogelijkheid is, wordt wel meer bekend. Toch blijven de voordelen van een gietvloer in de badkamer minder bekend, want daar leg je in principe toch gewoon tegels?

Wat is een gietvloer?

Voor de lezers die nog niet bekend zijn met een gietvloer, lichten we het even toe. Zoals de naam al doet vermoeden wordt een gietvloer niet gelegd, maar gegoten. De vloer bestaat uit verschillende lagen van slechts enkele millimeters dik. De gegoten vloer oogt zeer strak en modern, wat erg fijn is voor de badkamer. 

Waarom een gietvloer in de badkamer? 

De voordelen van een gietvloer zijn eindeloos, maar waarom is deze vloersoort juist in de badkamer zo ideaal? Ten eerste is de vloer volledig waterdicht. Ook als je iets te enthousiast doucht of in het ergste geval de badkuip overstroomt, met een gietvloer in de badkamer zal het overvloeiende water niet leiden tot waterschade aan de verdieping eronder. 

Daarnaast is een gietvloer gemakkelijk in onderhoud. Het poetsen van de badkamer is vaak geen favoriet karweitje. Wie denkt dat hier veel water omgaat en dus de badkamer schoonblijft, heeft het mis. Juist de badkamer kan zorgen voor viezigheid in vocht, kalk, schimmel, etc. En wat dacht je van het vuil dat tussen de voegen van je tegels blijft hangen? Met een gietvloer is dit ook verleden tijd. 

Ten slotte is een gietvloer ideaal voor vloerverwarming, wat vaak gewenst is in de badkamer. Door de vele lagen en het materiaal is de vloer tevens geluidsdempend, zodat je niet elke stap in of uit de douche of badkuip hoort. 

Een flinke klus? 

Een gietvloer, een flinke klus? Ja en nee. Het valt echt mee. Het gieten van de vloer eist enige voorbereiding, want een gietvloer kan nou eenmaal niet zomaar worden gegoten. Toch kost het gieten van de vloer zelf minder tijd en heb je er hierna alleen maar voordelen van een gietvloer in de badkamer