Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Feedervissen

Het feedervissen is een leuke en vaak ook zeer succesvolle manier om veel witvis, maar ook grote witvis te vangen. Feedervissen doe je met een speciale hengel. Deze feederhengel of wincklepicker heeft een erg flexibele en fel gekleurde hengeltop in fluo kleuren. Door deze felle top kan je een aanbeet van een vis goed zien. Je vist deze hengel dan ook niet met dobber en lood. Het topdeel is eigenlijk je dobber.

 

Bij het feedervissen vis je met een speciale voerkorf. Deze voerkorf schuift over de vislijn tot aan een wartel. Aan deze wartel is een stuk lijn, de onderlijn, vastgemaakt waaraan de haak is bevestigd. In de voerkorf wordt lokvoer vastgedrukt, waarna de hengel wordt ingegooid. Door het lokvoer wordt de vis naar de stek getrokken, waar ze ook het haakaas tegenkomen. Het is wel belangrijk bij deze visserij om steeds op dezelfde plek in te werpen. Hierdoor ontstaat een compacte voerplek, waar steeds meer vis naar getrokken wordt. Hoe meer vis in de buurt, hoe sneller de aanbeten volgen. Natuurlijk maak je met meer vis niet enkel meer kans dat een vis het haakaas opneemt, maar er ontstaat ook voedselnijd. De vis zal bij voedselnijd veel sneller het haakaas opnemen, voordat een andere vis dat doet. Door deze strijd zal je gedurende de dag meer en sneller beet krijgen.

Maar hoe gooi je nu steeds op dezelfde plek in en bouw je een goede voerstek op? 

Bij het ingooien op een goed uitziende plek, zet je vervolgens je lijn vast achter de lijnclip van de molen. Elke volgende worp werp je net iets verder dan je eerste worp. Hierdoor zal de worp worden gestopt als deze de lijnclip raakt en op dezelfde lengte valt als je eerste worp. Nu hoef je enkel steeds in dezelfde lijn in te werpen. Het kan hierbij helpen als je een markeerpunt aan de horizon aanhoudt. Denk hierbij aan een boom, elektriciteitsmast een steiger, huis etc.   

 

Kijk voor het feedervissen eens bij een hengelsport winkel en voor een klein bedrag zit jij straks ook lekker in de natuur verschillende mooie vissen te vangen.

 

https://www.sportvisgigant.nl/