Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Gipsplaatschroeven en snelbouwschroeven

Gipsplaatschroeven maar in de winkel ook wel te vinden als snelbouwschroeven zijn speciale schroeven die je in bijna elke huis kan vinden of verborgen zijn in de muren. Gipsplaten zijn scheidingswanden die tussen twee ruimtes geplaatst kunnen worden om deze zo van elkaar te onderscheiden. Ook wel een muur van gipsplaten genoemd. Door middel van snelbouwschroeven worden deze platen ondersteund. Gips is een van de meest gebruikte materialen bij het afwerken van gebouwen. Het is een licht materiaal en dus ook heel makkelijk om te bewerken. Het is noodzakelijk voor aannemers om gipsplaten te gebruiken dit omdat het voldoet aan verschillende soorten eisen. Denk aan brandbeveiliging, geluidisolatie of om de kamertempratuur in bedwang te houden. Ook zijn er voor badkamers speciale gipslaten om de condensatie en vocht binnen te houden.

Er zijn natuurlijk verschillende soorten gipslaten en dit heeft te maken met waar de ruimtes gebruikt voor worden. Zo zijn er speciale gipsplaten die gemaakt worden voor akoestiek, denk aan muziekruimtes voor een studio. Door deze gipsplaten stijgt de geluidsprestatie. Of gipsplaten met een goede stootvastheid, deze zijn ideaal voor bijvoorbeeld ziekenhuizen of sportcentrums.

Om gipslaten stabiel te houden wordt er gebruik gemaakt van gipsplaatschroeven, deze hebben een fijnere schroefdaad wat noodzakelijk is voor een gipsplaat. Vanwege de kruiskop zijn deze schroeven heel makkelijk te monteren. Doordat ze roestvast zijn zal er tijdens het afwerken geen lelijke vlekken ontstaan.  Ook is het belangrijk dat de schroeven op een vloeiende manier worden gemonteerd. In één beweging, zo zorg je ervoor dat de schroeven geen gebruik sporen achterlaten en dat je ze dan ook makkelijk eruit haalt. Gipsplaat schroeven zijn noodzakelijk als je bijvoorbeeld een schilderij of spiegel wilt ophangen in een gipslaatmuur. Met andere schroeven kan je te grote gaten maken waardoor het er niet goed uitziet of dat de schroeven niet goed vast zitten.

https://www.bnvtools.nl/schroeven/gipsplaatschroeven.html