Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Hoe onstop ik een wc?

 

De wc verstopt? Lees dan ons artikel om hier in korte tijd mee af te rekenen. Omdat het vaak een smerige klus kan zijn om de verstopping uit uw wc te halen, kunnen een aantal tips het ontstoppen een stuk makkelijker maken. In dit artikel leest u dé tips die u gaan helpen aan het vergemakkelijken van het verhelpen van de verstopping.

Onstopper gebruiken

De ontstopper kan u al een heel eind op weg helpen of uw verstopping zelfs helemaal verhelpen, u moet alleen wel weten hoe u dit hulpmiddel het beste kunt gebruiken. Hieronder leest u hoe u het beste te werk kan gaan:

  1. Zorg om te beginnen voor een ontstopper die past op het gat van uw wc. Wanneer de ontstopper te klein is, kan deze niet vacuüm trekken, waardoor het onmogelijk is om de verstopping uit uw afvoer te halen.

  2. Wanneer u de juiste ontstopper heeft vonden is het zaak dat u de ontstopper een aantal keer met een sterke beweging op en neer beweegt, waardoor de ontstopper zich zo goed mogelijk vacuüm kan trekken.

  3. Wanneer u dit een aantal keer heeft gedaan (zonder de ontsopper eraf te trekken), kunt u de ontstopper er met een krachtige beweging af trekken. Hierdoor kan het zijn dat de verstopping los schiet.

  4. Probeer vervolgens de wc door te laten spoelen en kijk of het water nu beter weg loopt dan voorheen. Waarschijnlijk loopt het water al beter weg dan daarvoor.

  5. Herhaal dit hele proces een aantal keer en uw verstopping is in 99% van de gevallen verholpen!

 

Is de verstopping na het bovenstaande stappenplan nog steeds niet verholpen? Misschien is het dan beter om een loodgietersbedrijf in Oegstgeest in te schakelen. Hij zorgt dat de verstopping in korte tijd wordt verholpen zonder daarbij uw wc en afvoer te beschadigen.