Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

LED spots Nuttige informatie

Netspanning van LED spots:

 

Gewone LED spots hebben een gebruik van ongeveer een GU10 halogeenlamp in 35w of 50w. Deze geven een goede kwaliteit licht en kunnen worden gedimd met behulp van een standaard dimmer. Als u besluit een dimmer te gebruiken, is het belangrijk dat de dimmer met ongeveer 25% wordt overschreden. Dus, als u 6 x 50w GU10-lampen hebt, dan heeft u een dimmer van minimaal 375w nodig. In werkelijkheid zou het een 400W dimmer zijn.

 

GU10 LED-lampen kunnen in alle fittingen worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in 3W, 5W of 7W. Een 3w LED = 35w GU10 en een 5w LED = 50w GU10. Deze hebben een aantal voordelen ten opzichte van de GU10 halogeenlamp.

 

voordelen:

 

+       Enorme besparingen op elektriciteitskosten.

+       Er zijn verschillende kleurtemperaturen beschikbaar.

+       Levensduur van meer dan 35.000 uur.

 

Nadelen:

–       Het dimmen van LED-versies kan duur zijn.

–       Meer inbouwspots nodig voor dezelfde lichtopbrengst.

 

Laag voltage LED spots:

 

Het eerste om op te noemen is dat laagspanning niet betekent dat er geen hoog rendement is of lage energie. Laagspanningslichten verbruiken zelfs meer energie voor een bepaald wattage dan de netspanning.

 

voordelen:

 

+       Laagspanningslampen geven een helderder, witter licht.

+       De gloeilampen hebben de neiging iets langer mee te gaan.

+       Lagere wattage vereist voor dezelfde lichtuitvoer.

 

Nadelen:

 

–       Een transformator is vereist.

–       Vereis een speciaal type dimmer.

–       Genereer veel warmte.

–       Laagspanning LED spots vereisen een speciaal type dimmer om correct te werken. U hebt ofwel een ‘leading edge’ dimmer of een ‘trailing edge’ dimmer nodig, afhankelijk van het type transformator dat u gebruikt. De meeste transformatoren geven aan welk type dimmer op de behuizing nodig is. Neem in geval van twijfel contact op met een gekwalificeerde elektricien.