Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Thuis beschermen

Toen bekend werd dat er vergaande maatregelen getroffen zouden worden in verband met de uitbraak van het COVID 19 virus, brak de paniek in veel landen uit. Mensen begonnen producten te hamsteren, omdat ze bang waren dat het snel niet meer te koop zou zijn of dat de supermarkten helemaal zouden sluiten. Dit was natuurlijk een zelfvervullende voorspelling. Want als iedereen tegelijkertijd bepaalde producten koopt, raken die inderdaad op. Gelukkig waren de supermarkten in staat de klap binnen een week op te vangen en bleek het, zoals al voorspelt, totaal onnodig geweest te zijn om te hamsteren.

Maar wat mensen hamsteren, is wel interessant om naar te kijken. Want het zegt heel veel over een land. Stereotypen kwamen bijvoorbeeld uit toen in Engeland de thee als eerste op was. Daarnaast waren er ook grappige resultaten. Zo was in Italië elke vorm van pasta op, behalve 1 soort. Dit is een soort Penne, maar dan zonder de richeltjes. Italianen vinden dit een schande voor de pastasoorten en zo waren er in de lege supermarkten nog volle schappen van dit product te vinden.

Maar er waren ook heel zorgwekkende resultaten. In Amerika werd er bijvoorbeeld enorm op geweren en pistolen gehamsterd. De vraag die dan natuurlijk in ons opkomt is waarom dat dan gebeurde. In eerste instantie denk je misschien aan de jacht op dieren, als de supermarkten echt zouden sluiten en er geen eten meer zou zijn. Echter is het antwoord een stuk enger dan je zou verwachten. Mensen in Amerika verwachtten een complete anarchie, waar mensen die niet hadden gehamsterd hun verstand zouden verliezen en bij mensen die wel hadden gehamsterd in zouden vallen. Zij dachten dus dat ze hun huis moesten beschermen tegen hun buren. Je zou denken dan Woonhuisbeveiliging en Camerasystemen dan effectiever zouden zijn, maar dat is niet waarvoor de Amerikanen kozen.

https://www.groenewegendelft.nl/