Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

2020; een jaar als geen ander

“Hadden we maar meer genoten van al die vrijheid die we tot anderhalve maand geleden hadden!” verzuchten veel mensen. We missen onze vrijheid, onze hobby’s, onze families en vrienden. We missen het om leuke uitjes te kunnen maken, om op date te gaan in een luxe restaurant en om ’s avonds lekker te feesten. We willen eigenlijk het allerliefste dat morgen met de persconferentie wordt gezegd: “Het COVID 19 virus is verdwenen, we trekken de maatregelen weer in en gaan weer leven zoals we dat eerst deden!”

Maar dat is natuurlijk niet reëel. We gaan waarschijnlijk van dit virus nog wel een jaar of misschien zelfs meer last houden. Het gaat namelijk waarschijnlijk lang duren voor er een vaccin is, en dus ook lang voordat we allemaal weer zorgeloos over straat kunnen gaan. Het ziet er naar uit dat we heel 2020 in de anderhalvemetersamenleving gaan doorbrengen helaas. We moeten dus het een en ander bedenken voor dit jaar.

Hoe gaan we bijvoorbeeld onze zomervakantie houden? Mogen we wel naar hotels en appartementen binnen Nederland, of moeten we echt thuis blijven? Hebben we überhaupt nog wel een zomervakantie, nu de schoolkinderen zo’n grote achterstand op dreigen te lopen?

En hoe gaan we dit jaar kerst vieren? We zijn natuurlijk gewend aan het groot kerstdiner met alle vrienden en familie aan tafel. Dat zit er dit jaar niet in. Waarschijnlijk moeten we deze kerstdiners online houden, met ieder zijn eigen diner. Naar de kerk gaan voor de mis zit er ook niet in; waarschijnlijk zullen we de kerstmis online vanuit huis moeten volgen. En voor de kerstboom zullen we ook geen uitje naar de bouwmarkt meer inplannen; om toch mooi versierde kerstbomen in huis te hebben, zullen we een kerstboom bestellen op het internet. Kerst zal dus heel wat anders zijn dan anders.

https://www.xmasdeco.nl/