Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Waarom is een sauna zo goed voor je | Rhodos

Het is heerlijk om lekker tot rust te komen in een sauna. Lekker genieten van de warmte en bijkomen van je drukke dag. Maar wist je dat er nog meer voordelen zijn? Zo is een sauna namelijk ook harstikke goed voor je gezondheid…

Betere doorbloeding

Door de hitte gaat je hart sneller kloppen, alsof je bezig bent met een work out. Dit is niet alleen goed voor je hart, maar ook voor je doorbloeding van je lichaam. Daarnaast werkt de saunawarmte ontspannend voor je geest en je spieren.

Een gezonde huid

We raden je aan om af en toe wat water op de stenen van de saunakachel te gieten. Dit bevordert namelijk het zweten. En als je écht veel zweet dan worden de dode huidcellen verwijderd en worden bacteriën uit de epidermale laag en zweetklieren weggespoeld.

Het vermindert stress

Dankzij de warmte van de sauna maakt ons lichaam endorfine aan. Dit is een stofje waardoor je je beter voelt. Hierdoor kom je altijd helemaal ontspannen uit een sauna. Natuurlijk is het wel slim om in een sauna te zitten waar je je het meest prettig in voelt, want zo ontspan je pas echt optimaal.

Een eigen sauna

Als je een bezoekje moet brengen aan een wellnesscentrum om een sauna te bezoeken, dan kan je dit weleens overslaan omdat het simpelweg niet goed uitkomt. Als je een eigen sauna thuis hebt dan kun je zelf beslissen wanneer je gaat en dit scheelt natuurlijk ook nog eens enorm veel tijd. Bij Rhodos vind je diverse sauna’s en toebehoren. Van binnensauna’s en buitensauna’s tot infraroodsauna’s en design sauna’s: je vindt het hier allemaal. Voor de optimale belevenis hebben we ook nog eens een ruim assortiment met saunageuren. Wedden dat je het zo wel een tijdje volhoudt in de sauna?

https://www.rhodos-shop.nl/