Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Bescherm je spullen tijdens het stoken

Openhaarden zijn mooi en geven een robuuste of juist strak uiterlijk aan je woonkamer. Het is dan ook zonde als deze openhaard schade aanricht aan anders spullen in de ruimte. De vonken die het van het vuur afkomen kunnen brandplekken veroorzaken op je vloer, vloerkleed, meubelen of andere spullen. Dit probleem is gemakkelijk te voorkomen met een vonkenscherm.

Model vonkenschermen

Zonde om je perfecte openhaard met een scherm te verbergen? Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. De vonkenschermen zijn te verkrijgen in verschillende modellen. Denk hierbij aan zwarte schermen of schermen van glas. Ook schermen met een ornament op de voorkant zijn verkrijgbaar. Naast de opties voor het uiterlijk kun je het scherm ook aanpassen aan je openhaard. Kies bij een open haard in de hoek voor een hoekscherm. Door de scharnieren die zich op bepaalde schermen bevinden, zijn ze gemakkelijk op te bergen en kun je ze weer terug plaatsen wanneer je de openhaard in gebruik hebt.

Veiligheid

Naast dat de schermen voorkomen dat je spullen beschadigen is het ook ter bescherming van jezelf. Dicht bij de kachel staan kan zorgen voor vonken op je huid of andere delen van je lichaam. Dit doet niet alleen pijn, maar kan ook gevaarlijk zijn. Door het plaatsen van een vonkenscherm bescherm je ook je eigen veiligheid en die van andere. Veilige vonkenschermen, koop je bij airxlshop.nl. Zij voorzien je ook van het beste advies tijdens het maken van je keuze.