็็Hetzeephuisje

Er zijn veel verschillende soorten balkonhekwerken van staal en ander materiaal. Zo heb je balkonhek van staal, glas of hout. Deze hekken zorgen ervoor dat je naar beneden kunt vallen en zorgen dus naast een mooie uitstraling van uw huis ook voor meer veiligheid. In dit artikel lees je meer over de verschillende soort balkonhekwerken.

Sierhekwerken

Zoals je de sierhekwerken voor rondom je tuin hebt, heb je deze ook voor om je balkon of dakterras. Dit stalen hekwerk wordt veel gebruikt rond een balkon of dakterras en is te verkrijgen in veel verschillende modellen en kunnen vaak aangepast worden met ornamenten en sierkrullen. Soms is het ook mogelijk om de hekken helemaal naar smaak aan te laten passen.

RVS en glazen hekwerken

Een RVS balustrade is gemaakt van hoogwaardig RVS en hebben een lange levensduur. Door te kiezen voor dit type hekwerk krijg je een strakkere industriële uitstraling van je balkon of dakterras. Een glazen hekwerk heeft een transparante uitstraling door het gebruik van glas. Het glas wordt vaak gemonteerd op RVS houders. De glasplaten die worden gebruikt van gelaagd glas. Dit betekent dat ze niet meteen breken als er iets tegen aankomt. Je zal dan eenzelfde effect zien als bij een autoruit, deze zijn ook gemaakt van gelaagd glas.

Striphekwerk

Een striphekwerk heeft veel overeenkomsten met een stalen balkonhekwerk, alleen zijn de spijlen vervangen door stripstaal. Dit geeft het hekwerk de uitstraling van een houten balustrade maar krijgt het de levensduur van staal. Hierdoor kan je langer genieten van je hekwerk.

Veranda hekwerk

Als laatste heb je nog de veranda hekwerken, oftewel de houten hekwerken. De balustrades worden vaak gebruikt bij veranda’s maar kunnen dus ook gebruikt worden bij balkons of dakterrassen. De hekwerken zijn gemaakt van hout en met verschillende houtsoorten te verkrijgen. Het beste kan je gaan voor hardhout. Dit heeft de hoogste kwaliteit en gaat het langste mee.