Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Bijles – modern via online middelen

Bijles is een eeuwenoud fenomeen en iedereen heeft ervan gehoord. De klassieke variant van bijles is een student of leerling samen met een expert ergens in een stoffig kamertje achter een bureau. Dan ga je samen sommen maken, opdrachten doorlopen, huiswerk nakijken of oefenen met oefentoetsen. Het zijn saaie uren die zwaar vallen voor leerlingen die toch al niet dol zijn op het bijlesvak. Dat hoeft niet meer zo tegenwoordig. Scriptium komt met online bijlessen voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en studenten via digitale middelen.

 

Bijles via Skype

De voorkeur gaat uit naar Skype. De bijlesdocent zit dan thuis op de eigen plek, en de leerling natuurlijk ook. Zo is al het benodigde materiaal bij de hand, raken beide partijen geen tijd kwijt aan reizen, en kun je leren in een vertrouwde thuisomgeving. Je hoeft alleen maar een rustig plekje op te zoeken aan de keukentafel, aan je eigen bureau of desnoods in de tuin. Zolang je elkaar maar goed kunt zien en beschikt over een snelle internetverbinding, en dat is tegenwoordig overal zo. Op de afgesproken tijd bel je met je bijlesdocent voor je bijles Aardrijkskunde en maken jullie een Skypeconnectie. Vervolgens kunnen jullie je schermen delen zodat je in real time mee kan lezen met wat de bijlesdocent voor je typt en schrijft. Ook kan hij/zij andersom zien wat jij aan het doen bent. Het is dus net alsof je bij elkaar in de ruimte zit.

 

Bijles voor middelbare scholieren

Scriptium heeft voor alle scholieren wel een bijlesdocent beschikbaar. Het gaat er bij Scriptium om dat elke leerling gekoppeld wordt aan een bijlesdocent die aansluit bij zijn/haar persoonlijke leerstijl en leerdoelen. Het is dus niet zomaar een kwestie van een bijlesdocent Nederlands koppelen aan iemand die bijles Nederlands of een spelling check nederlands nodig heeft. Het gaat ook om een groot stuk persoonlijke benadering en bijles op maat. Zo kunnen onze bijlesdocenten rekening houden met faalangst, prestatiedrang, dyslexie en de dagelijkse problemen waar middelbare scholieren tegenaan lopen. De leeftijdsgroep vereist specifieke aandacht en begeleiding en onze bijlesdocenten zijn daarvan op de hoogte. Er is tijd voor een goed gesprek over plannen, motiveren en omgaan met medeleerlingen en docenten op de middelbare school.

 

Bijles voor studenten

Bijles voor studenten heet eigenlijk vaker studiebegeleiding. Het gaat in principe om dezelfde basishandeling: het educatief ondersteunen van een student in een één-op-éénsituatie. Onze bijlesdocenten die gespecialiseerd zijn in studiebegeleiding voor studenten kunnen precies met die leeftijdsgroep overweg. Ze houden rekening met het gevarieerde en drukke schema van studenten, het beperkte budget en de gigantische druk die op de schouders ligt van studenten om alles in één keer te halen. De bijles voor studenten is dus no nonsense en effectief. Tegelijkertijd is er tijd voor een goed gesprek over studeren, de jongvolwassenleeftijdsfase en hoe je het beste je hoofd boven water kan houden in een wervelende, drukke omgeving. De bijlesdocent komt net zo makkelijk met tips voor plannen, motiveren en stimuleren.

https://www.scriptium.nl/

Gerelateerde artikelen

Streetdance in Almelo

WAALTJES ALS BESTRATING VOOR UW TUIN EN TERRAS

Het schaakspel fascineert miljoenen mensen, maar waarom?