Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Creatief met stoffen

Creatief bezig zijn biedt voor vele mensen rust in hun hoofd. De ene gaat tekenen, de ander gaat knutselen en weer een ander gaat aan de gang met stof. Daarom tips voor een creatieve activiteit met stof.

Maak eigen accessoires met stof

Het komt geregeld voor dat je even toe bent aan iets anders in je huis. Een nieuw kleurtje of een extra toevoeging. Dit kan je goed combineren met creatief zijn met stof. Koop mooie stoffen op de stoffenmarkt en ga aan de slag. Zo kan je nieuwe kussenslopen maken, leuke hangertjes voor aan de kastgrepen of ga voor een stel nieuwe gordijnen. Super leuk, want je kan je gemaakte stoffen creaties ook echt gebruiken.

Ontwerp je eigen kleding

Op de stoffenbeurs kun je speciale stoffen krijgen om kleding van te maken. Door je eigen kledingstuk te maken ben je echt uniek en heb je precies aan wat jij leuk vind. Dit is een proces die veel oefening vraagt, maar als je dan eindelijk je eigen creatie kan dragen, heb je echt iets om trots op te zijn. Je kunt hierbij er voor kiezen om patronen op het internet of in boeken op te zoeken of kies voor een iets minder moeilijke weg en maak je oude kleding weer als nieuw met leuke knoopjes en reepjes stof.