Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Het schaakspel fascineert miljoenen mensen, maar waarom?

Het schaakspel wordt ook wel het ‘Spel van de koningen’ genoemd. Het fascineert miljoenen mensen over de hele wereld en wordt beschouwd als een sport en een kunst. Maar wat maakt schaken zo bijzonder? De redenen in dit blog tonen aan waarom het klassieke bordspel zo populair is.

Heeft u nog geen schaakspel?

Als u nog geen schaakspel heeft, hoop ik dat dit blog u zal overtuigen van de voordelen van het koninklijke spel. Bij de Schaakkoning.nl heeft u een uitgebreide keuze uit een fantastisch assortiment. Ikzelf heb de regels van het schaakspel onder de knie sinds ik ongeveer vijf jaar oud ben en heb er nooit spijt van gehad, integendeel, ik profiteer ervan in het dagelijks leven. Er zijn wel meer dan 10 redenen waarom u zou moeten leren schaken. Maar ik benoem hier de voor mij belangrijkste redenen.

1. Gezelligheid

Als schaker maak je kennis met interessante persoonlijkheden. Vooral als u deelneemt aan toernooien, lid wordt van een club of deelneemt aan een wedstrijd in het plaatselijke park. Schaken is geschikt voor alle sociale klassen. Geslacht of religieuze gezindheid is irrelevant. Bovendien kan het zelfs worden uitgevoerd door mensen met een lichamelijke beperking. Blinde spelers kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een gewoon toernooi.

2. Onafhankelijk van leeftijd

Het schaakspel is niet gebonden aan leeftijd. Dit is een groot voordeel ten opzichte van fysieke sporten. Het is niet voorbij op een leeftijd vanaf 40 jaar. Ook een blessure gooit u niet van de baan. Ook op oudere leeftijd is het de moeite waard om de regels te leren kennen. Schaken is een ideale manier om tijd door te brengen van generatie op generatie. Grootouders kunnen tijd doorbrengen met hun kleinkinderen zonder zich te vervelen. Vaak denken ouders dat hun kinderen nog te jong zijn om te schaken. Dat is meestal een vergissing. Vanaf de kleuterschool leeftijd is dit voor bijna alle kinderen op een speelse manier mogelijk. Ik kan me mijn eerste stappen op de 64 velden niet meer herinneren, maar ik was ongeveer vijf jaar.

3. Zelfvertrouwen

Als u een spel wint, verhoogt het uw zelfvertrouwen. Het is een geweldig gevoel om de tegenstander op spiritueel niveau te hebben verslagen. Schaken staat voor strategie en hersenen. De maatscappij heeft veel respect voor schakers – of ze nu succesvol spelen of niet.

Wilt u een schaakspel kopen? Bezoek de website van Schaakkoning!