Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

De voordelen en nadelen van gebleekte tanden

Het bleken van je tanden worden door veel mensen geliefd en door veel mensen verafschuwt. Zo zeggen vaak volwassenen: “wat zijn die tanden toch nep”. Andere mensen, vooral jongeren, zeggen weer: “wat zijn die tanden die hij/zij heeft toch mooi”. Meningen verschillen dus heel erg op dit vlak. Maar wat is nou doorslaggevend om het wel of niet te doen. Zitten er bepaalde voordelen of nadelen aan vast? In dit artikel lees jij de voordelen en nadelen van gebleekte tanden, zodat jij kan afwegen wat jij ervan vind.

 

Voordelen

De grootste voordeel van gebleekte tanden is het feit dat veel mensen er zelfverzekerder in het leven staan. Zo lachen veel mensen met gele tanden niet volledig en proberen ze vaak de tanden geeneens te laten zien. Daarnaast val je erg op. Dit hoeft niet altijd perse slecht in het daglicht te zijn. Zo heb je vooral je voordeel als je solliciteert voor bijvoorbeeld een verkoopster in een parfumzaak. Zo zien witte tanden er verzorgt uit. Daarnaast is het een onderscheidende factor wat bij je baas snel herkent kan worden. Dit kan immers positief of negatief zjin8. Het is naar wat jij het maakt.

 

Nadelen

Het witte resultaat is niet blijvend. Door de jaren heen is de kans groot dat de kleuren weer verkleuren. Dit valt niet alleen zwaar op de portemonnee je blijft maar aan de gang. Verder mag je bepaalde etenswaren niet meer eten of drinken. Zo is rode wijn, koffie, blauwe bessen, frisdranken en thee zwaar af te raden. Dit maakt je glazuur laagje dunner waardoor het witte effect er snel af zal gaan. Tot slot heeft het bleken van je tanden ook effect op je tandvlees. Zo kan het wat gevoeliger zijn dan normaal, door het waterstof wat ze toebrengen. Dit is echter tijdelijk en vaak niet blijvend.

https://witgebitnederland.nl/