Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Is jouw tuin zomer bestemd?

Stel je hebt een prachtige tuin, dan weet je dat de zomer een leuke periode is om van deze plek te genieten. Deze plek voelt als thuis, maar heeft ook een ander voordeel. Namelijk het laat je dichterbij de natuur zijn. Wat is dat toch een heerlijk gevoel. De temperaturen stijgen immers altijd in de zomer, dus het is erg belangrijk om jouw tuin water te geven, zodat jouw tuin er helemaal klaar voor deze warme periode is. Je moet namelijk voor je tuin zorgen. Dit is echter geen werk dat je maar één keer per week kan gaan uitvoeren. Het is namelijk vereist dit op een actieve basis te doen. Vooral als het zomer is, is dit een belangrijk onderdeel. Zo was er vorig jaar een enorme droogte, wat zorgde dat veel planten en bloemen verloren raakte. In dit artikel staan je een paar tips .

 

Tip 1: Lijst met planten

Maak een lijst met alle soorten planten die in je gazon bevinden. Nadat je de verschillende soorten planten hebt opgeschreven, kun je onderzoek gaan doen naar de hoeveelheid water die elke plant nodig heeft om in de zomer in leven te blijven. Wanneer je nieuwe planten koopt, dan kun je deze meteen aan je lijst toevoegen.

 

Tip 2: Het gebruiken van een tuinpomp

Het installeren van een tuinpomp is een erg efficiënte manier om jouw planten te onderhouden. Zo zorgt deze waterpomp niet alleen voor de aanvoer van water, je kunt het ook nog instellen op tijd. Dus als je een lange vakantie weg ben in de zomer, hoef je niet je buren lastig te vallen.

 

Tip 3: Het meten van de bodem

Het is belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit en van de aarde. Zo zijn er bodems die minder vruchtbaar zijn dan andere. Als je een onvruchtbare bodem hebt, kun je dit verhelpen door de planten extra voedingstoffen te geven Deze voedingsstoffen zijn niet duur, het is een effectieve manier om de planten in de zomer een boost te geven.

 

Volg je de volgende tips, dan is jouw tuin ready voor de aankomende zomerperiode!

https://www.waterpompshop.nl/