Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Tips & Tricks voor uw eiken salontafel

Tips & Tricks voor uw eiken salontafel

U weet vast wel dat hout leeft! Onder de invloed van de omgeving verandert hout. Door de jaren heen krijgen eiken tafels, zoals uw salontafel, een rustieke uitstraling. Wij snappen dat u zo lang mogelijk wilt genieten van die warme ambiance. Om uw eiken salontafel zo lang mogelijk mooi te houden geven we graag een aantal tips, zodat u nog vele jaren geniet van uw meubel.

Algemeen onderhoud

  • Gebruik altijd onderzetters als u warme glazen of pannen op de salontafel zet. Let er hierbij op dat er geen kurk aan de onderkant van de onderzetter is. Dit kan blijven plakken aan de tafel. Ook warme en vochtige onderzetters zijn not done. Dit kan tot het hout doordringen waardoor er verkleuringen of scheuren kunnen ontstaan.
  • Leg nooit langdurig luchtdicht textiel zoals een kleed of laken over uw eiken salontafel.
  • Zorg voor een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid in de woonruimte. Qua temperatuur kunt u de gemiddelde lichaamstemperatuur van de mens aanhouden, zo’n 36 graden. De luchtvochtigheid dient tussen de 30 en 60 procent te liggen. Hout is gevoelig voor schommelingen. Hierdoor kan het hout droog worden en kunnen scheurtjes ontstaan.
  • Veeg uw eiken salontafel direct droog als deze nat is geworden. Vocht kan snel in het hout dringen en kan het hout lelijk maken.
  • Plaats uw tafel nooit te dicht bij een radiator of open haard. Hierdoor droogt het hout uit.

Reiniging

Is uw eiken salontafel toe aan een schoonmaakbeurt? Gebruik dan een droge doek of eentje die natgemaakt is met water. Wij raden zeep en andere chemische schoonmaakmiddelen af. Indien het hout er na verloop van tijd dof uitziet kunt u altijd een goede houtolie gebruiken. Veeg vooraf de salontafel schoon. Vervolgens gaat u erover heen met de houtolie. Houtolie beschermt tegen vocht, kringen en vuil en geeft uw salontafel die mooie uitstraling terug.

https://www.eikentafelfabriek.nl/