Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Voedingskussen: ideaal voor jonge moeders!

Voedingskussens steeds populair

Een voedingskussen, ook wel bekend als borstvoedingskussen, is de afgelopen jaren onder jonge moeders steeds populairder geworden. Wat is een voedingskussen precies? En waarom zijn dit soort kussens zo geliefd? Ofwel: wat mis je precies als je er als jonge moeder geen hebt?

Wat is een voedingskussen en wat kun je ermee?

Een voedingskussen is een langwerpig of u-vormig kussen dat je kunt gebruiken om jouw kindje op een ontspannen manier de fles of borstvoeding te geven. Het kussen kun je in allerlei vormen neerleggen, zodat je armen en buik goed ondersteund worden en je minder last hebt van krampen als de voeding wat langer duurt. Ook kun je de baby op het kussen leggen voor optimaal ligcomfort. Dat betekent extra genieten tijdens het voeden. Zeker als de voedingstijd wat langer dan gemiddeld is, is een ondersteunende kussen erg comfortabel voor moeder en kind. Hierdoor wordt het voeding echt iets om van te genieten, in plaats van een activiteit waar je elke dag weer tegenop ziet.

Ook handig tijdens de zwangerschap

Het is aan te raden om een borstvoedingskussen al tijdens de zwangerschap te gebruiken. Vooral in de laatste maanden van de zwangerschap is een borstvoedingskussen handig om extra te ondersteunen als je wilt slapen. Met een dikke buik slapen leidt bij veel zwangere vrouwen tot nogal wat slapeloze uren, omdat het lastig is om een comfortabele lighouding te vinden. Een voedingskussen ondersteunt de armen, benen en/of buik perfect, waardoor je heerlijk kunt liggen en veel meer nachtrust krijgt. Ten slotte: qua modellen en kleuren kussens is er veel keuze. Er is voor elk wat wils. Bekijk nu de mogelijkheden en bestel jouw favoriete kussens snel online!

Wil je graag ook borstvoeding geven buiten huis, bij familie of in de stad? Bekijk dan eens de privacy borstvoedingsdoeken, deze zijn niet verplicht, om borstboeding in het openbaar te geven, maar het kan u wel geruststellen.