Het zeep huisje
Shopping / Home and Garden

Witgoed reparatie van een wasmachine

Witgoed reparatie van een wasmachine door: Witgoed reparatie

 

Bij de tempratuur van ca. 2800 K, die de wolframdraad in een gloeilamp heeft, ligt het maximum van de stralingskromme in het infrafood en slechts een kleine deel van het energiespectrum ligt in het zichtbare gebied volgens Miele wasmachine reparatie Amsterdam.

 

Witgoed reparatie van een wasmachine:

Een paar procent van het energieverbruik ligt in het zichbare gebied. Een paar procent van het energieverbruik van een gloeilamp wordt in lichtenergie omgezet. De rest is stralingswarmte. Omdat zon veel heter is, is ongeveer 40% van de stralingsenergie van de zon lichtstraling en 60% warmtestraling.

 

Witgoed reparatie van een wasmachine:

Fluorscentielampen zijn geen temperatuurstralers. De lichtopwekking berust op een ander principe. In feite zou men dus geen kleurtemperatuur kunnen opgeven. Men kent aan deze lichtbronnen een fictieve kleurtemperatuur toe.

 

Witgoed reparatie van een wasmachine:

Omdat menselijk oog ingesteld is op het licht van natuurlijke lichtbronnen is het wenselijk om de kleurtemperatuur van kunstmatige lichtbronnen, die gecombineerd worden met daglicht, zoveel mogelijk aan te passen aan de kleurtemperatuur van die dag licht.

 

Witgoed reparatie van een wasmachine:

Een speciaal soort stralingsbronnen zijn de warmtestralers en de UV-stralers.

Bij warmtestralers gaat het er om veel warmtestraling en weinig lichtstraling te verkrijgen. Men zal de kleurtemperatuur dus lager moeten kiezen dan bij lichtbronnen. Bij infrarood kwartstralers