Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Een beroep doen op een beton ciré bedrijf, wat zijn de voordelen?

Ontzettend veel mensen doen op een bepaald ogenblik tegenwoordig een beroep op de diensten van een zogenaamd beton ciré bedrijf. Voor een dergelijke onderneming geldt dat ze zoals de naam al laat vermoeden gespecialiseerd is in het realiseren van bijvoorbeeld vloeren in beton ciré. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat dit materiaal ook nog kan worden gebruikt in menig aantal andere verschillende onderdelen van je interieur.

Hoe dan ook hebben we met z’n allen kunnen vaststellen dat dit materiaal door de jaren heen ongelofelijk veel populairder is geworden. Er zijn dan ook heel wat verschillende redenen om ervoor te kiezen om een beroep te doen op de diensten van een dergelijk bedrijf. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan is het zonder meer de moeite waard om verder te blijven lezen.

Perfect te realiseren op verschillende ondergronden

Eén van de eerste vragen die mensen stellen aan een beton ciré bedrijf heeft in de praktijk te maken met het feit op welke ondergronden zijn beton ciré kunnen realiseren. Dit is meteen ook één van de sterkste voordelen waar je bij dit type vloer op kan rekenen. De enige vereiste is dan immers ook dat de ondergrond vlak moet zijn. Wanneer er aan deze eis wordt voldaan zal je kunnen vaststellen dat heel wat verschillende ondergronden als basis kunnen dienen. Denk hierbij dan concreet aan:

  • Oude tegels;
  • Natuursteen;
  • Een betonnen ondervloer;
  • Chape;

Je dient er in de praktijk alleen maar rekening mee te houden dat het niet wordt aangeraden om beton ciré aan te brengen op hout. In ieder geval, is er sprake van een al bestaande vloer? Dan hoeft deze niet persé te worden uitgebroken. Het beton ciré bedrijf kan de nieuwe vloer immers gewoon boven op het bestaande exemplaar realiseren.

Ideaal wanneer er slechts een beperkte opbouwhoogte voor handen is

Dat er tegenwoordig veel mensen voor kiezen om een beroep te doen op een beton ciré bedrijf in plaats van ervoor te kiezen om een betonvloer te realiseren heeft onder meer te maken met de zogenaamde opbouwhoogte. Van een betonvloer is bekend dat de vereiste opbouwhoogte toch vrij aanzienlijk is. Dat heeft als gevolg dat ze bijzonder moeilijk kan worden gerealiseerd in bijvoorbeeld een bestaande woning waarin ook al een andere vloer aanwezig is. Voor beton ciré is dit als gevolg van de beperkte vereiste opbouwhoogte van slechts 2 à 3 mm heel wat minder een probleem.

Kan je beton ciré combineren met vloerverwarming?

Voor een beton ciré bedrijf geldt dat ze tegenwoordig eveneens zeer vaak de vraag voorgeschoteld krijgt of het mogelijk is om een vloer gerealiseerd uit beton ciré te combineren met vloerverwarming of niet. Heel wat mensen prefereren tegenwoordig deze vorm van verwarming omdat er geen sprake bij is van bijvoorbeeld radiatoren die veel ruimte in beslag nemen op de vloer. Bovendien geldt voor een dergelijke vorm van verwarming eveneens dat ze er bekend om staat lekker duurzaam te zijn. Ze valt in ieder geval in de praktijk probleemloos te combineren met een vloer bestaande uit beton ciré.