Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Maak het jezelf en je werknemers makkelijk met de juiste disposables

Als horeca of winkel is het belangrijk dat je goed nadenkt over het gebruik van disposables, het maakt het super makkelijk en fijn om dingen netjes in te pakken. Er zijn ontzettend veel keuze in disposables en dat maakt het ook leuker. Tegenwoordig is het milieu belangrijker dan ooit en daarom is er ook veel veranderd in de disposables. Alles moet natuurlijk tegenwoordig zo veel mogelijk recyclebaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de papieren tasjes die een korte tijd geleden vervangen zijn door de plastic tasjes. Als een winkel nu wel plastic tasjes verkoopt dan betaal je daar een paar cent voor. Ben je dus opzoek naar disposables maar weet je niet zo goed welke materialen er zijn? Hieronder schrijf ik er een paar op.

Verschillende materialen disposables

Alles moet tegenwoordig zo milieuvriendelijk mogelijk zijn en daarom is er veel gekeken naar materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Veel materialen die nu worden gebruikt zijn bijvoorbeeld kartonnen bakjes, bestek en tasjes. Die kunnen uit verschillende natuurlijke grondstoffen bestaan. Zo heb je bijvoorbeeld suikerriet, palmblad, bamboe en hout. Suikerriet disposables worden gemaakt van de afvalstoffen die overblijven bij de productie van suikerriet. En palmblad disposable wordt weer gemaakt van de bladeren die van de bomen afgevallen zijn. En zo worden de nog vele andere materialen gebruikt en gemaakt van afvalstoffen. Alle materialen zijn ook volledig composteerbaar wat het dus weer makkelijk maakt om ze te hergebruiken of te herontwerpen.

Er worden natuurlijk ook nog steeds plastic bakjes, bekers en bestek gebruikt en vroeger werd dit allemaal van niet recyclebaar materiaal gebruikt. Nu zijn er talloze plastic disposables die wel herbruikbaar of recyclebaar zijn. Het gebruik van disposables maakt het voor jou als bedrijf gewoon erg makkelijk en het scheelt natuurlijk ontzettend veel afwas. Denk bij het kiezen van disposables alleen wel zo groen mogelijk. Dat houdt ons milieu schoon en groen!