Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Airless latex spuiten

Bij het onderhoud van een woning wordt het verven vaak als een tijdrovende en vervelende klus gezien. Niet alleen vanwege het voorwerk dat moet worden verricht, maar ook door de arbeidsintensiviteit en de tijd die nodig is om een deel te laten drogen, voordat met een ander gedeelte kan worden begonnen. Naast het verven met een roller of kwast is er echter nog een mogelijkheid om de klus te klaren. Afhankelijk van uw situatie kan airless latex spuiten een optie zijn. De tijd en het geld dat u hiermee bespaart, kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld het uitzoeken van meubels en accessoires.

Wat is airless latex?

Zoals de naam het al doet vermoeden, wordt bij airless latex gebruikgemaakt van een spuit die is voorzien van witte latex. Een snelle en goedkope manier om grote oppervlaktes in een kort tijdsbestek om te toveren tot een prachtig wit geheel. Geen kwast of roller ter hand nemen, maar latex spuiten op de plafonds en muren. Op deze manier zult u geen last hebben van storende banen of strepen, wat met een roller vaak wel het geval is.

Wanneer is airless latex geschikt?

Bij het spuiten van airless latex komt een fijne nevel vrij, die een ontsierende waas tot gevolg kan hebben. Om die reden is het met name geschikt voor ruimtes die helemaal wit moeten worden opgeleverd. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning wordt het huis in de meeste gevallen egaal strak of juist voorzien van stucwerk opgeleverd. Om hier een egaal wit geheel van te maken, kan airless latex een goede keuze zijn. Een lege woning is een ideale situatie voor airless latex, mits de wens is om alle muren en plafonds wit te maken. Dit bespaart u naast geld ook nog eens een hoop tijd. Een strak wit vormgegeven woning zal het resultaat zijn. 

Kwast of roller gebruiken

Wanneer u echter bepaalde muren in een specifieke kleur geverfd wilt hebben, kunt u dat het beste doen met een kwast of roller, omdat het spuiten van verf niet geschikt is voor gebruik met kleur. Voor het spuiten van latex moet echt alles worden afgeplakt en dat kan een tijdrovende klus zijn. Daartegenover staat natuurlijk wel dat met het spuiten van verf een prachtig geheel ontstaat.