Het zeep huisje
Image default
Bedrijven

Werkt u met chemische stoffen?

Als u in het bezit bent van een bedrijf die werkt met chemische stoffen, dan is het altijd verplicht en tevens ook extreem handig om veiligheidsinformatieblad aan te bieden op de producten. Deze veiligheidsinformatiebladen dienen daarmee ook om mensen te waarschuwen met wat precies voor soort chemische stoffen zich In het product bevinden. Tevens kan er ook op deze informatie bladen bij staan dat de persoon die met dit product op dit moment omgaat, zich ook goed moet beschermen met bijvoorbeeld veiligheidshandschoenen, schoenen met stalen neuzen en of een gezichtsmasker.

Waarom is dit vereist?

Als u werkzaam bent in deze sector is het uiteraard geen nieuwe informatie voor u dat deze veiligheidsinformatiebladen vereist zijn op de producten. Dit komt uiteraard natuurlijk omdat veiligheid het belangrijkste is. Aangezien sommige van deze producten namelijk giftig kunnen zijn of andere schadelijke effecten op uw lichaam kunnen hebben, is dit uiteraard ten zeerste vereist voordat hiermee omgegaan kan worden. De kwaliteit van het leven is uiteraard hoog en Het is zeker niet de bedoeling dat dit schadelijk kan zijn voor de mens.

Regels

Er gelden in Nederland daarom ook heel erg veel regels als het gaat om het vervoeren van giftige stoffen. Deze regels zijn dan ook te vinden op de website van de rijksoverheid. Het is daarom ook altijd aangeraden dat als uw bedrijf werkt met stoffen die giftig zijn of zelfs kunnen exploderen, de website juist te bestuderen voordat u zulke stoffen zult vervoeren. Dit is niet alleen wegens de veiligheid van uw medemens, maar kan u ook namelijk een heel aantal dure boetes schelen. Vaak zult u ook al hebben gemerkt dat op verschillende producten als lijm of bijvoorbeeld verf ook al sommige veiligheidsetiketten vermeld staan. De reden hiervoor is dat deze producten vaak ook brandbaar kunnen zijn. Onthoud daarom ook altijd dat veiligheid het belangrijkste is!

https://www.devibfabriek.nl/veiligheidsinformatiebladen-opstellen/