Het zeep huisje
Image default
Shopping / Home and Garden

Voorbereidingen voor het beitsen van je meubels

In deze handleiding kun je lezen hoe je het beste je meubels kunt voorbereiden op het beitsen. In deze handleiding zal de voorbereiding van het beitsen van je meubels te pas komen. Het voorbereiden van je meubels op het beitsen is erg belangrijk om een zo mooi en goed mogelijk resultaat te behalen. Het is belangrijk dat je beits kopen van tevoren doet, omdat het vaak nog even kan duren voordat de beits geleverd wordt.

Het maakt helemaal niet uit wat je voorkeur is, want het beitsen van je meubels is niet alleen het toevoegen van kleur maar ook het versterken van de structuur van het hout van je meubels.

Het is belangrijk om je voor te bereiden op het beitsen van je meubels. Zorg ervoor dat je je werkgebied tegen stof en beits beschermt voordat je met je klusjes begint. Je kunt hiervoor beschermplastic, lakens of oude kranten gebruiken. Daarnaast is het zaak dat je waar mogelijk alle handvaten en scharnieren verwijdert van de meubels die je gaat beitsen. Als dit niet gaat kun je ze zorgvuldig afdekken met tape voordat je de meubels gaat beitsen. Je kan deze plekken bedekken met een doek en dat vervolgens vast tapen.

Ook is het belangrijk dat je je meubelstukken geheel vrijmaakt van vuil. Zorg er dus voor dat je het oppervlak met een warm sopje of een schoonmaakmiddel dat niet te agressief is reinigt. Vervolgens veeg je het oppervlak helemaal droog, waardoor je geen stof en vuil meer op je meubels hebt. Ook kun je nu alle kapotte en beschadigde onderdelen repareren met een vuller of lijm. Let wel op dat als je een opvulmiddel hebt gebruikt om bijvoorbeeld gaten te dichten, je het licht opschuurt zodat de grondverf goed kan hechten. Voor het schuren kan je bijvoorbeeld schuurpapier gebruiken die niet een te hoge korrelgrofte heeft. Borstel vervolgens je meubels goed schoon.

https://www.moosefarg.nl/